Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hogyan érdemes ételkiszállító vállalkozásba fogni?

A pár éve még csak magyar kisvállalkozásként indult ételkiszállító cégek többsége az elmúlt években két számjegyű éves növekedést produkált, és várhatóan így lesz ez még pár évig. Budapesten már eléggé telített az étel házhoz szállítós piac, de vidéken még biztosan van mozgástér a fejlődéshez. El lehet kezdeni akár biciklivel is, de elég gyorsan megérzi az ember a kétkerekű kiszállítás korlátait. A legjobbak talán a motoros két- vagy háromkerekű, erre a célra szánt járgányok.

Ha nem családi vállalkozásként kezd hozzá valaki, akkor bizony a futárhiánnyal is szembe kell néznie: bármennyit is tervezett a futárok fizetésére, kevés lesz. A hirtelen megnövekvő kereslet miatt a futárok bére az egekben, vagy valamivel feljebb. Jelentős idő és energiaigényes az első néhány jó ügyfél megtalálása is – ez kulcsmozzanat a történetben. Az induláshoz kell néhány jó ügyfél, enélkül nem működik a dolog. Kellenek még engedélyek, egy jó könyvelő, egy jó számlázórendszer. És kell még valami, amivel az egészet össze tudod fogni: egy jó ételkiszállító rendszer. Ide kell beérkezzenek a futárigények, innen tudod kiosztani a feladatokat a futároknak, akik – jó esetben – állandóan mozgásban vannak. Az sem lenne baj, ha az étterem (büfé, kifőzde, konyha) tudná hogy hogy állnak a kiszállításai. Az is szuper lenne, ha a vevő is tudná, hogy mikor érkezik a vacsorája.

Szerencsére van pár ilyen rendszer, van köztük magyar fejlesztés is, pl. A Deliveo. A Deliveo egy 2012 óta a „kiscsomagos” kiszállításban jól ismert márkanév. Létezése óta már több millió csomag haladt át a rendszeren, így Magyarországon már kb. Mindenki aki szokjott webshopokból rendelni kapott olyan csomagot ami átfutott a Deliveo-n. A Deliveo futár szoftvernek épp most jelent meg a legfrissebb fejlesztésű modulja, amit a magyar fejlesztő csapat Deliveo GO-nak keresztelt el. Érdekesség, hogy a Deliveo GO hangutasítással működik, így élőszóval kereshetünk a régebbi vásárlók között, és szintén beszédfelismerő rendszerrel „írhatunk” megjegyzést is a kiszállításhoz. Az egész tableten vagy okostelefonon működik. Legfeljebb egy perc egy futárhívás, ami nagyon fontos szempont lesz az ügyfeleknél, azaz az éttermeknél. Mivel a pincérek ideje is nagyon drága, így díjazni fogják, ha nagyon gyorsan és gördülékenyen történik a futárigény jelzése.

Van még számtalan fontos tartozéka egy vállalkozásnak, meg sem kísérlem a teljesség igényét. Azonban ha belevágsz, a Deliveo-t mindenképp próbáld ki! 🙂