• Assisto_900x120-81523fa33c
 • acnews
 • artgroup
 • benimo_house_logo
 • dunakanyarfm
 • garazs
 • halva
 • logo_header-4
 • lovarda_logo
 • pepita
 • recept_rejtveny
 • szoszatyar
 • sztarlimonade

2017

Pepita-díj 2017 Jubileumi Pepita Gála

A Pepita magazin nevével fémjelzett rangos elismerést minden évben a színészszakma kiválóságai kapják.
Az aranyfokozatot Koltai Róbert, az ezüstfokozatot: Kautzky Armand, a bronzfokozatot Tóth Roland, míg szerkesztőségi különdíjat Pataki Szilvia, a kiadói különdíjat pedig Harsányi Gábor vehette át rengeteg ajándék kíséretében.

 

Töltse velünk 2107 szilveszterét

Katica Lemezbemutató est

Várjuk Önöket!

VÉGET ÉRT A JUBILEUMI NEMZETI VÁGTA

Mindkét nap telt házzal zajlott a tizedik Nemzeti Vágta a budapesti Hősök terén. 16 magyarországi és négy határon túli Elővágta eredménye alapján derült ki, hogy kik képviselhetik településeiket a Kárpát-medence legnagyobb modern kori lovas ünnepén.

A Nemzeti Vágta kísérőprogramjai – mint az Adrenalin Kocsitoló Verseny vagy a Jótékonysági Sztárfutam - az elmúlt években maguk is rangos helyet vívtak ki a hazai lovas viadalok között. Előbbi versenyszámban Kocs csapata győzött, a második helyet férfias küzdelemben tata csapata szerezte meg. A kajakosokból és az Operettszínház szólistáiból álló Vizeshatos csapat ereje csak a harmadik helyre volt elég.

A helyszínen szurkoló közönség végigtombolta a két napot. Kisgyerekes családok, nyugdíjas házaspárok, barátokkal bulizó fiatalok egyaránt tiszteletüket tették az ideiglenesen lovaspályaként üzemelő Hősök terén, hogy megbizonyosodjanak róla, Magyarországon tényleg hagyománya van a lovassportnak.

„Én is szeretnék lovagolni!” – mondta az édesapjának egy ötéves kislány. Az öltönyt viselő férfi erre megsimogatta a gyermeke arcát, és közölte: a lovaglás lényege bizony nem a csillogás.

„Sári! Szívesen elviszlek egy lovardába, de tudd, hogy a te feladatod lesz a ló abrakolása, csutakolása és felszerszámozása is! Gyakran lesz izomlázad, és előfordulhat, hogy leesel a paci hátáról! Akkor vissza kell ülni, hiába ütöd meg magad!” – magyarázta az édesapa, de mindettől úgy tűnik nem ment el a leányka kedve.

„Én is indulni szeretnék a Nemzeti Vágtán” – ujjongott Sári, akinek csak az rontotta el a kedvét, hogy a jelenlegi szabályok szerint még legalább 13 évet várnia kell a nevezéssel, hiszen a Vágtán csak 18. éven felüliek vehetnek részt.

„Sebaj”, - próbálta az apa a gyermekét megvigasztalni, - „legalább rendesen megtanulhatsz addig versenyezni.”. Talán így kezdődik el egy lovas karrier? Meglehet.

A Nemzeti Vágta fontos küldetésének tartja, hogy a felnőtt lovasok mellett a leendő bajnokok is összemérhessék tudásukat, így évek óta megrendezik a Kishuszár Vágtát, ahol a nevezett fiatalokra ugyanazok a versenyszabályok vonatkoznak, mint a felnőttekre. A döntőt Viszus Viktória nyerte Fülöpháza színeiben, aki Fanni nevű pónija nyergében aratott diadalt. Mögötte a Csetényt képviselő Vörös Tamara és Orosháza lovasa, Mórocz Mercédesz végzett.

A Nemzeti Vágta tradicionális futamaiban már a középdöntők is szoros versenyeket és komoly izgalmakat hoztak. A döntő mezőny végül a következőképpen alakult:

Csemő színeiben, Petrik Tamás, (lova: Vicces); Baja képviseletében Németh János (My Boy Mennydörgés nyergében); Temerint Nagy Arnold képviselte, (lova: Fantázia); Füzérért Kun Ferenc lovagolt, (Colonia Victoria nyergében), Debrecen színeit, Hajdú László képviselte, Lipto nevű lovával.

forrás: acnews.hu

V. Váci Éjszakai Futás

Az V. Trimedio Éjszakai Futást augusztus 12-én rendezték Vác városának főterén. Közel 300-an adták le nevezésüket, sok induló volt 16 év alatti gyermek. A Nem Hagyunk Egyedül Alapítvány az így befolyt összeget idén - a költségek levonása után – a Reménység Egyesület számára ajánlotta fel.

„Nagyon elégedettek vagyunk, örülünk, hogy évről évre egyre sikeresebb a futóversenyünk” – kezdte kérdésünkre a főszervező, Jakubinyi László.

„Azt pedig külön köszönjük, hogy a helyszínen megjelentek igazán jó nevű sportolók is. Többek között a váci kézilabda csapat, Szabó Krisztián világbajnok rallis, vagy Keresztesi Erika, paraatléta.”

 

A programot Dj. Peter Goldberg zenei szettje nyitotta, majd a Dunakanyar Rádió jóvoltából Klajkó Szandra, Katica valamint Arabella és párja, Pajor Attila énekesek léptek színpadra. A nagysikerű koncert után a Royal Fittnes Bagyinszki Anita vezetésével tartott zenés bemelegítést.

A verseny két távon – 2,4 kilométer és 4,8 kilométer – került megrendezésre.

A győztesek pedig:

Hosszú táv, 16 év alatti fiúk

1. Szinte Bálint

2. Hugyecz Máté

3. Zalán Áron

Hosszú táv, 16 év alatti lányok

1. Klucsán Boglárka

2. Kiss Lara Bianka

3. Gál Tímea

Hosszú táv, 16 év feletti fiúk

1. Horváth Marcell

2. Nagy Richárd

3. Lesták Mátyás

Hosszú táv, 16 év feletti lányok

1. Sági Barbi

2. Keresztesi Erika

3. Kádár Éva

Rövid táv, 16 év feletti fiúk

1. Várszegi Attila

2. Pintér Balázs

3. Szigeti Bence

Rövid táv, 16 év feletti lányok

1. Keresztesi Erika

2. Jancskár Ildikó

3. Halász Hajnalka

Rövid táv, 16 év alatti lányok

1. Farkas Lotti

2. Füles Diána

3. Urbán Luca

Rövid táv, 16 év alatti fiúk

1. Szinte Bálint

2. Farkas Bence

3. Kocsis Marcell

Az Éjszakai Futás kiemelkedő sportteljesítménye Okos Levente nevéhez fűződik, aki világtalanként teljesítette a távot. Az időjárás nem volt túl kedvező, de a viharos erejű szél miatt sem hátráltak meg a sportemberek. Az idén első ízben névadóként megjelent Trimedio csoport minden kategória győztesét díjazta.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató